Friday, November 24, 2006

Beyond the fences - No Ceiling In the Sky

Beyond the Fences – No Ceiling In The Sky (Smart Patrol Records/Untermench) 10” ep/mini album nov. 06

Etter å ha hørt igjennom denne platen noen ganger må man bestemt gratulere bandet med et strålende produkt. Totalt sett en meget solid plate uten dårlige låter.

I enkelte løpesedler for platen blir det antydet at dette skal ha likheter til Kafka prosess. Det er vanskelig å forstå. Riktignok spiller begge HC pønk med litt tyngere lydbilde enn de fleste, men der stopper sammenligningen også. Beyond the Fences har et mer moderne lydbilde og tekstmessig handler det tematisk mye om det samme, men tekstenes oppbygging er annerledes. Trengte faktisk noen ekstra lyttinger på platen for å rense vekk Kafa ut av tankene for å høre platen som den er. Platen er så sterk at den trenger rett og slett ingen preferanser.

Spesielt de tre låtene på side 2 viste et band med variasjon, lyrisk styrke og med et budskap som burde nå langt utover menigheten. Live har bandet variert fra greit nok til fantastisk. Noe av det som gjør BTF fantastisk i sine beste stunder har de klart å befeste på rillen på side 2. Blandingen av vokale uttrykk på ”Masquerade For the Dead” hever den opp fra nok en solid låt til å være en killer låt, bokstavelig talt. ”New Era” er og blir en høydare og en ideologisk bombe av en låt. En veiviser for de som famler i medias terrorvisjoner. Denne blir etterfulgt av platens eneste norskspråklige låt ”Utveien”. En perfekt avslutning på en overraskende sterk plate.

Av Tore Stemland.