Thursday, November 22, 2007

Bodø Hardcore festival DVD


Dokumentarfilmen om Bodø Hardcorefestival hadde verdenspremiere med gratis visning på Fram kino i Bodø 22 nov 07 og salget startet mens avslutningsrulleteksten ennå gikk. 300 kopier er produsert på DVD med diverse bonus ting og tang og er utgitt av Smart Patrol Records.

Først av alt så har Pure Filth laget en meget god og underholdende film som er obligatorisk i DVD hyllen til alle musikkelskere i Norges landstrakte land. Eksklusive klipp og intervjuer med Tungtvann, Karlsøy prestegaard og Manna m.fl. vil nok hjelpe på omsettningen. Det er folk som vet hva de gjør som har gjort dette og det skinner igjennom. Det er proft og uten dødpunkter i løpet av de 76 minuttene filmen varer.

Filmen kan nok deles litt ufrivillig inn i to deler, der første del er mer en dokumentar med stillbilder og intervjuer, mens andre del blir en konsertfilm fra BHCF #9 i 2006. Det gjør at filmen blir litt uryddig. Trolig vært lurere å spe utover de dokumentariske innslagene utover i filmen.

Noe av det som gjør BHCF til en så unik festival som den er er alle de ukjente bandene som dukker opp og tar publikum med storm. Mest av alt pga sjarm og vilje, enn musikalske verdier, men av og til blir også nye helter født. Det er disse hummer og kanari bandene som savnes. Filmen blir for mye fokus på veletablerte navn selv om Beyond The Fences vies stor oppmerksomhet, som er velfortjent og bra, så savner man Bleeding Fetus Organs og slike bizzare artister som krydrer tilværelsen og gjør den til ett nytt sted å være dagen derpå. Nevner BFO for de vet jeg finnes opptak av, om enn ikke av beste kvalitet så bra nok for noen sekunders dokumentasjon og som eksemplets makt. På den annen side skal Pure Filth unnskyldes da alt for lite er dokumentert på film, sånn at utvalget har nok nærmest vært fraværende.

Totalt sett er filmen en sekser på terningen fordi den dokumenterer en unik festival g kan kanskje inspirere flere til å gjøre det samme. Har i den senere tid sett innlegg på nettfora der det blir skrytt av samholdet i kulturmiljøet i Tromsø og at Bodø har noe å lære av det. Vi har nok alle noe å lære av Tromsø men jeg tror nok Tromsø har mye å lære av BHCF, akkurat som alle andre byer i Norge. BHCF er unik hvis noen lurer på det, mye fordi her står anarkopønkere, satanister, kristenrockere og fløtepuspop side om side for ett felles mål; fred musikk og alt gratis. Bedre blir det ikke.

Forresten så er bonusmaterialet komplette live videoer med Beyond the Fences ”Salute Utopia” og Manna (m/Tungtvann) ”Slæng dem” i tillegg tett over 7 minutter med opptak som ikke ble brukt i filmen og en bildeserie på litt over fire minutt akkompagnert av Manna & Tungtvann med ”Bodø City”.

Av Tore Stemland